Pui la cuptor cu cartofi copti si vegetale delicioase

Reclame

Nimic mai simplu si mai bun pentru o masa copioasa! Va trebuie un pui, 1 kg cartofi noi, vegetale de care aveti prin frigider/camara, si mirodenii… 

Reclame

Puiul se pune de cu seara intr-o solutie formata din apa cat sa-l acopere, 5-6 linguri de sare si 5-6 linguri de miere. Mai puteti adauga 2-3 foi de dafin si cateva boabe de piper. Lasati oala cu puiul in saramura asta, in frigider, vreo 6-8 ore cel putin. Dupa aceea, scoateti puiul, stergeti-l cu un servet de bucatarie, ungeti-l cu putin unt si condimentati cu sare, piper si putina boia de ardei. Puteti umple cavitatea cu mar, ceapa, lamaie (eu am folosit doar un mar). Se lasa la cuptor pana se rumeneste bine. Verificati sa fie copt, scoateti-l din cuptor si acoperiti-l cu folie de aluminiu, ca sa se pastreze cald. 

Cartofii se taie in jumatate sau in patru, depinde de marimea lor, se aseaza intr-un vas termorezistent si se amesteca cu putin ulei/unt si sare, piper, boia dupa gust. Eu am avut si un cartof dulce, de aceea in unele poze veti vedea si ceva portocaliu printre cartofi. Puneti cartofii in cuptor la 350F (180C) pentru aproximativ 40 min. Cand sunt copti, scoatet-i si acoperiti-i cu o folie. 

Cu vegetalele se procedeaza in funtie de ce fel de vegetale aveti. Eu am facut doua feluri. Primul fel a fost un amestec de fasole verde (verde si galbena) si morcovi noi, mici (baby carrots). Am opartit vegetalele, le-am scurs de apa si apoi le-am amestecat cu puin ulei de samburi de struguri, sucul de la jumatate de lamaie, sare si piper dupa gust si patrunjel. Puteti folosi si ceapa sau usturoi, depinde de gustul pe care doriti sa-l dati acestor vegetale. Eu le-am vrut mai light, pentru ca am avut si salata de salata verde si aceea era pregatita cu usturoi. 

Al doilea fel de vegetale a fost din brocoli, conopida si baby carrots. Le-am oparit, le-am scurs de apa si am pus peste ele 2 linguri ulei de samburi de struguri, sucul de la jumatate de lamaie, sare si piper dupa gust, samburi de floarea soarelui si seminte de susan usor prajite. Puteti folosi si patrunjel sau marar, usturoi sau ceapa. Gusturile nu se discuta 🙂

pui la cuptor
pui la cuptor
pui la cuptor
pui la cuptor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *