Pandispan (blat) cu cirese si ghimbir

Reclame

Am avut niste cirese si ma tot gandeam ce sa fac cu ele, pentru ca nefiind sezonul cireselor si acestea fiind aduse de prin alte locuri, nu mai aveau nici gustul si nici textura pe care o stim la cireasa. Am cautat pe net o reteta de pandispan sau blat cu fructe si asa am ajuns pe blogul unui bucatar maniac 🙂 Ma bucur sa descopar ca inca sunt barbati care gatesc cu placere si fac din aceasta placere o arta, fie ea si culinara. 

Reclame

Ingrediente: 7 oua la temperatura camerei, 7 linguri de zahar, 7 linguri de faina (plus inca una pentru fructe), 2 plicuri zahar vanilat, o lingurita praf de copt, o lingura zeama de lamaie, 3 linguri ulei de floarea soarelui, un varf de cutit sare, o lingura de ghimbir proaspat, razuit pe razatoarea mica, 2 cani de cirese cu samburele scos.

Mod de preparare: Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, uleiul, un plic de zahar vanilat, praful de copt stins cu zeama de lamaie si ghimbirul. Compozitia aceasta de galbenusuri se incorporeaza cu grija in albus, apoi se pune faina treptat, avand grija sa nu se lase albusul, dar nici sa nu ramana cocoloase de faina neincorporate in aluat.

Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu unt si pudrata cu faina. Deasupra se pun ciresele, peste care s-a presarat o lingura de faina si un plic de zahar vanilat. 

Se baga tava in cuptorul preincalzit la 180C (350F), pentru aproximativ 25-30 minute. Faceti testul cu scobitoarea pentru a fi siguri ca prajitura este coapta. 

prajitura cu cirese si ghimbir
prajitura cu cirese si ghimbir
prajitura cu cirese si ghimbir
prajitura cu cirese si ghimbir

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *