Budinca din seminte de chia cu fructe

Reclame

Budinca de chia cu fructe. Eu am avut  zmeura, mure, pepene galben si rodie, dar puteti incerca si cu alte fructe.

Reclame

Va dau ingredientele pentru 2 portii (o portie este un pahar de 200ml):

– 4 linguri de seminte de chia
– 28 linguri de lapte vegetal (merge si cu lapte de vaca)
– indulcitor dupa gust (eu am folosit 1 lingura de sirop de artar)
– fructe
– o jumatate pastaie de vanilie.

Cum am procedat:

Se pregateste laptele. Se indulceste cu siropul de artar si se pune interiorul unei pastai de vanilie. 

Se face prima data jumatate din cantitatea de budinca. Deci, 2 linguri de seminte de chia si 14 linguri de lapte indulcit si vanilat se pun intr-un borcanel cu capac si se agitat bine de tot. Se poate folosi si o cana si un tel micut, daca nu aveti la indemana un borcan cu capac. Ideea este sa fie agitat bine inca de la inceput, altfel se formeaza cocoloase. 

Se pregatesc fructele. Daca sunt mici, ca in cazul zmeurei, murelor, afinelor, semintelor de rodie se lasa asa cum sunt. Daca sunt mai mari, ca de exemplu mere, pere, piersici sau pepene, se taie cubulete sau felii. 

Se aseaza un strat de fructe pe fundul paharelor, apoi se imparte budinca deja facuta in cele doua pahare, peste stratul de fructe. Se da la rece pana cand stratul de budinca se incheaga (10-15 minute).

Se pregateste urmatoarea tura de budinca, din alte 2 linguri de seminte de chia si 14 linguri de lapte ramase. Acelasi procedeu. Peste seminte se toarna laptele si se amesteca incontinuu 2-3 minute. Se foloseste aceeasi lingura pentru masurarea semintelor de chia ca si pentru masurarea laptelui. Daca va place mai dulce, puneti mai mult indulcitor. 

Se scot paharele de la rece, se aseaza un nou strat de fructe, peste care se toarna budinca de chia. Se pun la rece. Cand budinca s-a intarit, se orneaza cu fructe si menta si se serveste imediat. 

budinca chia
budinca chia
budinca chia
budinca chia
budinca chia
budinca chia
budinca chia
budinca chia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *