Pentru ca urmeaza Sarbatorile de Paste si pentru ca in luna urmatoare voi sarbatori inca doua evenimente in familie, sunt in cautare de aperitive deosebite, care sa fie nu doar bune si foarte bune la gust, ci sa fie si aratoase. Si am gasit reteta aceasta de bilute de branza si struguri, pe care am facut-o repede si m-am gandit sa o impartasesc si cu voi. Aceste bilute sunt simplu de facut, sunt prezentabile si au un gust rafinat.
Ingrediente: 250g branza de vaci, 100g cascaval (in reteta originala era branza de burduf si gorgonzola), 20-30 boabe de struguri (depinde cat de mari sunt si de cat de mari vreti sa faceti bilutele). Gandindu-ma ca sunt parti de lume in care strugurii costa o avere la aceasta data, am zis sa va provoc sa incercati si cu masline. Am sa incerc si eu si am sa pun poze si cu varianta aceasta. Normal, gustul va fi diferit, insa aspectul cred ca va fi cam acelasi. Alegeti masline cu o forma cat mai rotunda 🙂
Pentru oranat: mac, boia dulce, verdeata, seminte de canepa, seminte de dovleac macinate etc…
Daca va place mai condimentat, puteti pune in branza o jumatate de ceapa mica razuita, nucsoara sau alte condimente.
Mod de preparare: Branza se amesteca cu cascavalul dat pe razatoarea mica. Se potriveste de sare si piper. Daca branza este prea umeda, lasati-o la scurs intr-o strecuratoare. Important este ca aluatul rezultat sa fie usor de lucrat. Daca se lipeste de maini, umeziti palmele cand formati bilutele. La mine nu a fost nevoie.
Asa, cu aluatul acesta din branza si cascaval se formeaza bilute, punand cate o boaba de strugure in mijloc. Daca aveti struguri fara samburi este si mai bine.
Bilutetele rezultate se tavalesc prin mac, boia dulce sau iute (atentie sa nu fie amara!), marar tocat, semnte de tot felul. Eu am avut mac, boia, seminte de dovleac macinate si seminte de canepa…
Se pun la frigider pana la momentul servirii.
Strugurii pe care i-am folosit eu au fost muscat, care, dupa cum stiti, au o aroma deosebita.
Am fost multumita de acest aperitiv si i-am dat nota maxima.
Reteta am gasit-o aici, doar ca Edith a folosit branza de burduf si gorgonzola. Eu am folosit ce aveam prin frigider si a fost tocmai bine, pentru ca am putut sa controlez cat de sarate sa fie.