Branzoaice „trandafir”

Reclame

S-ar parea ca avem niste „papile gustative” si in ochi, pentru ca ni se pare mai delicios ceea ce ne incanta si privirea. Si, uite asa, gatitul devine o arta din mai multe puncte de vedere 🙂

Reclame

Am vazut si eu reteta aceasta de branzoaice si m-am gandit sa o fac, pentru ca mi-au placut cum arata. Le-am facut si a doua oara, cand am facut si pozele ca sa le pot posta. 
Vi le recomand cu toata caldura, iar daca aveti si o masina de piine, care sa va ajute cu aluatul, restul e floare (trandafir!) la ureche. 

Ingrediente: 
Pentru aluat: 500g faina, 2 oua intregi, 250ml lapte caldut, 2-3 linguri ulei (sau unt moale), o lingurita sare, coaja rasa de la o lamaie, 4 linguri de zahar si un plic de zahar vanilat si 2 lingurite de drojdie uscata (sub forma de granule). 

Pentru umplutura: 500g branza, 100g zahar (puteti pune chiar mai mult, daca va plac mai dulci), un plic zahar vanilat, coaja rasa de la o lamaie, un ou, 2-3 linguri de gris sau pesmet.
Un galbenus de ou si 2 linguri de lapte, pentru uns deasupra si 2-3 linguri de zahar pentru presarat deasupra (optional).

Mod de preparare:
Eu am facut aluatul cu masina de paine. Simplu si bine! Daca vreti sa famantati aluatul, puteti sa accesati, pentru instructiuni,  doua site-uri foarte bune, de unde m-am si inspirat. Daca folositi drojdie uscata, aici, iar daca folositi drojdie proaspata, aici.

Branza se amesteca cu coaja rasa de lamaie, oul, vanilia si grisul sau pesmetul. Puneti zaharul chiar inainte de a incepe sa umpleti branzoaicele, pentru a lasa cat mai putina apa. Puteti sa puneti si o mana de stafide, daca va plac. 

(Dupa ce am scos aluatul din masina de paine, framantat si dospit, l-am mai lasat un pic sa se odihneasca si apoi am inceput sa lucrez cu el.)

Deci, se imparte aluatul in bucati 8-10 bucati, depinde cat de mari vreti sa faceti branzoaicele. Din fiecare bucata se face o bila, care se intinde cu sucitorul, pe o suprafata pudrata cu faina. Va rezulta un cerc, care se cresteaza in 6 locuri, rezultand ceva ca o floare cu 5 petale. In mijloc se pune o lingura de branza si apoi se trece la impachetare. La acesta operatie pozele va vor fi de mare folos. Se ridica peste branza tot a doua petala, deci una da una nu. Apoi se aduna si celelalte. Eu le-am bagat marginile sub branzoaica, pentru ca sa nu se deschida la copt. Nu mi-a curs branza afara, dar nici nu mi-au iesit asa de aratoase ca cele de la Bucataresele vesele. Ale mele au aratat mai mult ca niste boboci de trandafir, insa au fost foarte gustoase. 

Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se ung deasupra cu galbenus de ou batut cu lapte. Se presara zahar sau zahar vanilat (optional).

Se coc in cuptorul preincalzit la 180C timp de 30 de minute sau pana cand incep sa se rumeneasca frumos. 

Se scot din cuptor si se lasa in tava la racit. Se pot pudra cu zahar praf inainte de servire.

branzoaice trandafir
branzoaice trandafir
branzoaice trandafir
branzoaice trandafir
branzoaice trandafir
branzoaice trandafir
branzoaice trandafir
branzoaice trandafir
branzoaice trandafir
branzoaice trandafir
branzoaice trandafir
branzoaice trandafir
branzoaice trandafir
branzoaice trandafir
branzoaice trandafir
branzoaice trandafir

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *