Am incercat mai multe variante de piept de pui umplut si, dintre toate, aceasta mi-a placut cel mai mult. Amestecul de ciuperci, patrunjel si cascaval este o bunatate, iar faptul ca pieptul este in strat subtire, il face mai putin sec si lasa mai mult loc umpluturii.
Ingrediente:
- 4 jumatati de piept de pui
- 12-14 ciuperci (depinde de marime)
- o ceapa
- sare si piper
- patrunjel
- 70g cascaval
- ulei
Mod de preparare: Pieptul de pui se spala, se sterge si de la fiecare jumatate se ia jos partea mai mica (vezi poza 1). O puteti lasa acolo, dar va iese ruloul cu mai multa carne. Eu am preferat sa o iau jos si din bucatile mai mici am facut niste snitele excelente. Fiecare jumatate se taie pe lung in doua cu un cutit ascutit bine.
Deci, aveti 8 bucati de piept pentru umplut. Puneti, pe rand, fiecare bucata intre doua folii transparente si bateti usor, cu batatorul de carne, portiunile mai groase. Condimentati cu sare si piper (si alte condimente daca preferati).
Intr-o cratita, caliti ceapa, taiata felii subtiri, in 2 linguri ulei, apoi adaugati ciupercile curatate si taiate. Condimentati cu sare si piper. Nu le lasati prea mult, ci doar pana scade apa de pe ele si s-au inmuiat. Luati de pe foc si lasati-le sa se raceasca. Radeti cascavalul si tocati patrunjelul. Puneti-le toate la indemana si incepeti umplutul.
Deasupra fiecarei bucati de carne se aseaza o lingura de ciuperci (trebuie sa aveti in total 8 linguri), o lingurita de patrunjel si cascaval cat sa acopere. Rulati cu grija (vezi poza). Eu imi pregatisesm niste scobitori ca sa le prind sa nu se desfaca, insa nu a fost nevoie de ele.
Fiecare rulou il asezati intr-un vas uns cu ulei. Ungeti ruloul si pe deasupra. Eu am asezat ruloul pe o parte si pe urma l-am intors, astfel incat ambele parti au intrat in contact cu uleiul din vas. Asezati ruloul cu partea de imbinare in jos.
Cand toate rulourile sunt gata, presarati cascavalul ramas pe deasupra lor si dati la cuptor 30-40 minute, pana se rumenesc deasupra si sunt coapte. Este bine sa preincalziti cuptorul la 180C.
Dupa ce scoateti din cuptor, lasati-le cateva minute sa se odihneasca si pe urma scoateti-le pe un platou.
Ies rulouri mai mic, ca niste sarmalute, insa sunt deosebit de bune. Se pot servi cu cartofi si salata, insa cred ca ar merge foarte bine si cu un sos (de orice fel).