Pagina curentaPlastilina (Homemade play dough)

Plastilina (Homemade play dough)


Fiecare parinte doreste sa-si stie copilasii in siguranta atunci cand acestia se joaca. Reteta de mai jos va ajuta sa creati plastelina in propria bucatarie, din ingrediente care nu vor provoca nici o vatamare micutilor care vor dori sa o guste. E foarte sarata, asa ca nu o vor inghiti :) Singura problema este sa gasiti Cream of tartar. Imi pare rau, nu stiu denumirea in romaneste (poate ma ajuta cineva).

Ingredinete: 250g faina (2 cups), 275g sare de bucatarie (1 cup), 2 linguri ulei vegetal, o lingura cu varf cream of tartar, 500ml apa calduta, colorant alimentar.

Mod de preparare: Combinati faina, , cream of tartar, sarea, apa si uleiul. Faceti un aluat ca si cel de clatite. Puneti-l la foc intr-o cratita cu peretii mai innalti. Amestecati incontinuu... operatia nu-i usoara, dar merita efortul. Aluatul trebuie sa se adune si sa semene cu unul pentru paine (vedeti poza).

Scoateti aluatul pe o planseta si framanatati pana cand este aproape rece. Impartiti in patru si adaugati cate o culoare fiecarei parti de aluat. Framantati pana cand se omogenizeaza. Lasati sa se raceasca complet, dupa care este bine sa-l puneti in punga de plastic, altfel se usuca si nu va mai fi bun.

Eu am facut 4 culori, apoi am repetat cu baiatelul meu combinatiile de culori: din galben si rosu facem portocaliu (rosul meu nu a iesit prea rosu :), din rosu si albastru facem violet, iar din rosu si verde facem maro....

Distractie placuta!

Reclame Google

Post new comment

  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

More information about formatting options

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Syndicate

Syndicate content
Reclame Google